top of page

STOOREJA

Ismo Salminen
 
Saavutukset:
7 SM-kultaa
3 Pohjoismaiden mestaruutta

Mikä on parasta sinun lajissasi?
Nykyaikaisessa 5-ottelussa on parasta monipuolisuus,  sun pitää hallita kaikki lajit saman päivän aikana jos haluat menestyä.


Miten urheiluurasi on edennyt viime vuosina?
Pitkäaikainen unelmani Rion olympialaisista kariutui, niin vaihdoin lajia. Uudessa lajissani työkaluna toimii oma kroppa, se pitää muokata mahdollisimman näyttävään kuntoon. Men's Physique on kehonrakennusta, mutta siinä ei tarvitse olla ihan yhtä iso.


Millaisia reaktioita olet saanut lajinvaihtosi jälkeen?
Jotkut varmasti pitävät lajia tosi pinnallisena,  mun mielestä Pyhän Hengen temppelin trimmauksessa ei ole mitään väärää.


Kerro jotain mikä on johtanut siihen että olet tänään se ihminen joka olet!
Usko Jeesukseen on tärkeintä mitä mulle on koskaan tapahtunut!
Tulin uskoon 6vuotiaana villinä pikku poikana, joka tykkäs leikkiä sotaa, poliisia ja rosvoa naapurin poikien kanssa.


Uskoon tullessani kuuntelimme radiota kotona perheeni kanssa. Haastateltavana oli Kyösti Erikinkorpi, joka oli ollut kovan luokan rikollinen ja hän kertoi miten uskon oli muuttanut hänen koko elämän.


Siinä hetkessä koin PyhänHengen vahvasti. Kerroin Isälle ja Äidille että haluan antaa elämäni Jeesukselle, he eivät uskoneet koska olin aika villi tapaus. Kolmannella kerralla he tajusivat että olin tosissani. Silloin polvistuimme meidän olohuoneen sohvalle, jossa pyysin omin sanoin Jeesuksen elämääni. Ja tämä on kantanut läpi elämän.


Se on helppoa kun tulee hankala tilanne, niin pyytää Taivaalliselta Isältä jeesii ja tietää että mitään ei tapahdu sattumalta! Herra tietää kaiken. Tää on valtava turva  mun elämässä! Usko on mullistanut mun elämän,  uskon että se mullistaa sinun elämän, eikä tarvitse kuin antaa sille mahdollisuuden!

Kuka saa olla kristitty? Hienoin juttu on se, että kaikki saavat. En ole koskaan tajunnut, miksei voisi uskoa samalla kun elää huippu-urheilijana. Itse olen enemmän tai vähemmän aina ollut uskovainen, vaikka en aina tee siitä niin isoa numeroa. Monet uskovat johonkin, jotkut ei mihinkään. Minä uskon Jeesukseen, mutta se ei tee minusta paremman ihmisen millään tavalla. Se on vaan minun näkemykseni maailmasta.

Minulle uskovaisuus on tosi luonnollinen asia. Se on jotain, mitä olen itse valinnut ja jotain mitä seuraa minua joka päivä. Se on kaiken perusta. Silti en koe, että uskovaisuus on millään tavalla raskasta. En ole kovin usein seurakunnan toiminnassa mukana, mutta mielestäni uskovaisia voi olla monenlaisia. Kaikkien ei tarvitse tehdä samat jutut, eikä viettää aikaa pelkästään muiden uskovaisten kanssa, jos ei halua. Minulle Jeesus on aina läsnä ja toimii perustana elämän kaikessa tilanteissa. Sen takia kutsun itseni kristityksi. Mitä ikinä teenkin, tiedän etten ole yksin. Ei tarvitse pelätä. Tämä koskee myös urheilu-urani. Riippumatta, meneekö hyvin tai huonosti, tiedän että tärkein asia on aina tallella. Jeesus, vaimoni ja perheeni rakastavat minua juuri sellaisena kuin olen.

Minulle usko tarkoittaa juuri rakkaus. Tottakai minullekin tulee tilanteita, kun tunnen epävarmuutta ja epäilen. En ymmärrä kaikkea elämässä, enkä todennäköisesti tule koskaan ymmärtämään. Jossain vaiheessa huomaan silti yleensä, kuinka paljon minulle on annettu. Jeesus rakastaa minua ja kristittynä näen tärkeimpänä tehtävänä jakaa tätä rakkautta muille ihmisille. Aina en onnistu, mutta ainakin yritän. Se on minun tapani levittää sanaa. Olkoon sitten juristi, insinööri tai huippu-urheilija. Kaikille löytyy tilaa.

Fredric Portin
Suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja 2019-

Saavutukset urheilijana:
7 SM-kultaa (joista 3 viesteistä)
11. MM-pitkä 2017
10. MM-keskimatka 2016
2. Jukolassa ja Tiomilassa 2015
1. Danish Spring 2014
14. MM-pitkä 2012


 
bottom of page